Viktiga möten Viktiga beslut

Datum 24 april 2013
Tid 09:00 – 16:00
Plats I centrala Stockholm (lokal och adress meddelas senare)

Viktiga möten och viktiga beslut. Lär dig att påverka dessa.

Välkommen till en endags utbildning om viktiga möten och viktiga beslut. Du kommer att få ta del av beska budskap, men också verktyg och metodiker för att hantera komplexa uppgifter.

På styrelse- och ledningsmöten ska beslut fattas. Så är det tänkt.
Fler frågor och uppgifter blir allt mer komplexa. Kraven ökar på hur bedömningar görs och hur man väljer mellan olika alternativ. Dina beslut, fattade tillsammans med andra mötesdeltagare, kan påverka många människor i hög rad och över lång tid. Bra beslut har central betydelse – och de förutsätter att man förstår bakgrund och mekanismer, så väl som möjligt – en allt större och viktigare utmaning.

Mötesformer och arbetsprocesser måste vara professionella och i linje med dagens krav. Att 10 000 timmar krävs för att bli riktigt bra på något är en välkänd tes (beskriven av Malcom Gladwell i boken

”Outliers”) – men hur mycket tid lägger du på mötes- och beslutsskicklighet?

Förändring,innovation och värdering av kunskap är centrala aspekter.

Nya insikter om hjärnans funktion kommer att diskuteras, liksom hur psykologiska mekanismer påverkar hur möten ska utformas och drivas.

Föreläsare: Jan Rollof, MD, PhD, Associate prof

Erfarenhet från flera olika fält – många år inom offentlig verksamhet, akademi och privat näringsliv, och i olika positioner, både som specialist och chef. Forskning inom Lund Universitet samt ett år I USA, samt och utbildning. Innovation, möten och beslutsfattande är specialområden, vilket bland annat lett till nio böcker om innovation, kreativitet och associerade ämnen, föredrag och kurser.
Kostnad: 6500 kr exkl. moms

Anmälan via kontaktformulär (under flik “Kontakt” på huvudmenyn).
Sista anmälningsdag: 27 mars